آشنایی با ریخته گری تزریقی و کاربرد آن

دسته بندی مقالات

تهران،

Info@Domain.com

021 - 021

شنبه تا چهار شنبه 8 تا 16

آشنایی با ریخته گری تزریقی و کاربرد آن
144
30 آگوست 2024
مدیریت سایت

ریخته گری تزریقی و کاربرد آن

 با استفاده از ریخته گری یا همان دایکاست فلز مذاب به تمام بخش های قالب تزریق شده و شکل قطعه مورد نظر را به خود می گیرد. امروزه از روش ریخته گری تزریقی برای ساخت انواع قطعات صنعتی استفاده می‌شود. ریخته گری یا همان دایکاست نوعی ریخته گری تحت فشار است که فلز مذاب را تحت فشار به داخل قالب تزریق می کنند.

ریخته گری تزریقی چیست و چگونه انجام می شود؟

ریخته گری تزریقی یا همان دایکاست به این صورت است که فلز ذوب شده با فشار به داخل قالب قطعه هدایت می شود. این کار بعد از بسته شدن قالب قطعه و به وسیله یک پمپ و توسط فشار و یا سیستم تزریق انجام می شود. در حالی که پیستون مواد مذاب را به داخل قالب تزریق می کند هوای داخل قالب نیز از طریق سوراخ های هواکشی که بر روی قالب قرار گرفته است خارج می شود.

پیستون فلز مذاب را به داخل قالب تزریق می کند در این روش مواد مذاب بیشتری به داخل قالب تزریق می شود تا عمل سر بارگیری برای پر کردن حفره های قالب انجام شود و تمام بخش ها و حفره های قالب کاملاً پر از فلز مذاب شوند. در نهایت قالب را سرد می کنند و بعد از باز کردن قالب قطعه مورد نظر را از قالب جدا می کنند.

در پایان قالب را که سرد شده است مجدد روغن کاری کرده و داخل حفره های آن را تمیز می کنند تا برای تکرار عملیات آماده شود.

مزایای تولید قطعه با استفاده از روش ریخته گری تزریقی

• با استفاده از روش ریخته گری تزریقی می توان اشکال و قطعات پیچیده را به راحتی تولید کرد.

• با استفاده از این روش و به دلیل اینکه فلز مذاب توسط فشار به داخل قالب تزریق می شود می توان قطعه هایی با ضخامت دیواره کم را نیز تولید کرد.

• قطعات صنعتی تولید شده به روش ریخته گری دارای سطح بهتری بوده و نیاز به ماشین‌کاری و پرداخت بعد از ریخته گری ندارند.

• قالب های تولید قطعه در این روش قبل از اینکه فرسوده شوند می توانند هزاران قطعه صنعتی را تولید کنند به همین دلیل استفاده از روش ریخته گری و استفاده از این نوع قالب ها به شدت مقرون به صرفه است.

• این روش نسبت به روش های دیگر برای ساخت قطعات بهتر و کارآمد تر بوده و با استفاده از این روش می توان قطعات ظریف‌تری را تولید کرد.

• قطعات صنعتی تولید شده با این روش نسبت به قطعات مشابه که با روش های دیگر تولید شده اند دارای مقاومت بیشتری می باشند چرا که فلز مذاب با فشار متراکم شده و سپس سرد می شود محفظه های هوای کمتری خواهد داشت و مقاومت بالاتری خواهد داشت.

روش ریخته گری تزریقی دارای معایبی نیز می باشد. ایرادات این روش عبارت‌اند از:

• وزن قطعه تولید شده در این روش محدود است و خیلی کم پیش می آید که بیش از 25 کیلو گرم باشد. اکثر قطعات تولید شده به این روش کمتر از 5 کیلو گرم می باشند.

• با توجه به اینکه قبل از عمل ریخته گری تزریقی باید در ابتدا قالب این قطعه ساخته شود و سپس ماشین تزریق برای اینک را آماده شود استفاده از این روش برای تولید تعداد کمی قطعه مقرون به صرفه نیست و این روش تنها برای تولید قطعه در تعداد بسیار بالا صرفه اقتصادی خواهد داشت.

• نوع فلزات استفاده شده برای این روش محدود است و فقط فلزاتی را می توان ذوب و استفاده کرد که نقطه ذوبی در حد آلیاژ مس داشته باشند.

کاربرد روش ریخته گری تزریقی در چیست؟

روش ریخته گری تزریقی عمدتاً برای تولید قطعات با تیراژ بالا است به همین دلیل عمده صناعی که از این روش استفاده می کنند صنایع بسته بندی، درب فلزی بطری ها، تولیدی های اسباب بازی، تولید میز و صندلی، تولید قطعات مکانیکی و تولید قطعات ماشین و خودرو است.

امروزه از روش ریخته گری برای تولید قطعات در مقیاس انبوه استفاده می شود و به همین دلیل یکی از رایج ترین روش های تولید قطعه در دنیا است که کاربرد های بسیاری نیز دارد.

امروزه در صنایع بزرگ از روش ریخته گری تزریقی برای تولید بسیار از قطعات استفاده می شود با توجه به گسترش پلاستیک و استفاده روزافزون از آن روش های تولید قطعات پلاستیکی نیز دچار تغییر شده است و یک از بهترین و مطرح ترین روش های تولید قطعات پلاستیکی استفاده از تکنولوژی ریخته گری می باشد.

در این روش از مواد پلاستیکی خاص برای تولید قطعات و بخش های خاص استفاده می شود. قطعات پلاستیکی تولید شده در بخش های مختلف مانند تولید لوازم خانگی، تولید لوازم برقی، تولید قطعات خودرو، تولید قطعات و ابزار های پزشکی، تولید ظروف پلاستیکی و ظروف بسته بندی و تولید ظروف حمل و نگهداری مواد شیمیایی استفاده می شود.

استفاده از قالب ترموپلاستیک در روش ریخته گری تزریقی

ترموپلاستیک ها به گروهی از مواد گفته می شوند که بر اثر حرارت دیدن نرم می شود و وقتی با کم شدن مقدار گرما مجدد سخت و سفت می شوند. این گروه از مواد در اثر گرما تغییر شیمیایی در آن‌ها به وجود می آید. پلاستیک ها چند بار مصرف از این نوع قطعات هستند که با این روش تولید می شوند. ساخت قالب تزریق بادی

این پلاستیک ها بعد از اینکه شکل یک قطعه خاص را به خود گرفتند دوباره طی فرآیند بازیافت خرد شده و مجدد حرارت و گرما به سطح آن‌ها تابیده می شود و از آن‌ها برای تولید قطعات پلاستیکی دیگر استفاده می شود. قالب پت

استفاده از قالب ترموست در روش ریخته گری تزریقی

گروه مواد ترموست یا مواد سخت گرما از جمله موادی هستند که با حرارت دیدن سخت تر خواهند شد. در این مواد بر اثر گرما تغییرات شیمیایی در آن‌ها صورت میگیرد. در این روش هم قالب و هم مواد سرد هستند و سپس قالب را گرم میکنند و به آن حرارت می دهند تا مواد داخل قالب شکل قالب را به خود گیرند.

مواد ترموپلاست معمولاً در دمای 170 درجه سلسیوس تولید می شود. خصوصیت اصلی مواد ترموپلاست این است که بعد از اینکه شکل قطعه مورد نظر را به خود گرفتند و سرد شدند دیگر قابل بازیافت نبوده و حتی در هیچ نوع ماده حلالی نیز حل نمی شوند. این نوع مواد بعد از گرم و سرد شدن تغییرات شیمیایی در آن‌ها رخ می‌دهد که دیگر قابل استفاده مجدد نخواهند بود. قالب تزریق بادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس تلفنی