آشنایی با مواد اولیه در تزریق پلاستیک

دسته بندی مقالات

تهران،

Info@Domain.com

021 - 021

شنبه تا چهار شنبه 8 تا 16

آشنایی با مواد اولیه در تزریق پلاستیک
167
30 آگوست 2024
مدیریت سایت

مواد اولیه در تزریق پلاستیک چیست؟

یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین موادی که جهت فرایند تزریق پلاستیک از آن استفاده می‌ شود ((رزین)) می‌ باشد. رزین‌ ها در فرایند تزریق نقش بسیار مهمی داشته و در نهایت محصول نهایی را ارائه می‌ دهند. برای انجام تزریق پلاستیک از مواد و وسایل متفاوت و فراوانی استفاده می‌ شود و همه‌ ی این مواد و ابزارها به نحوی انتخاب می‌ شوند که بتوان با استفاده از آن‌ ها محصول باکیفیتی را تولید کرد. رزین‌ ها نوعی ماده‌ ی پلیمری هستند که ساختار بسیار جالبی دارند و با استفاده از آن‌ها می‌ توان محصولات پلاستیکی مختلفی را تولید نمود. در این مقاله به توضیح انواع پلیمرها و مواد اولیه در تزریق پلاستیک می‌ پردازیم.

پلیمر چیست؟

پلیمر ماده‌ ای متشکل از مولکول‌ های بسیار بزرگ است که از به هم پیوستن مولکول‌ های کوچکی به نام مونومر به یکدیگر به وجود می‌ آید. پلیمرها به‌ صورت طبیعی و مصنوعی یافت می‌ شوند و به علت ویژگی‌ هایی که دارند بسیار مورداستفاده قرار می‌ گیرند. پلیمرها در زندگی انسان‌ ها نقش بسیار مهمی داشته و در همه‌ جا یافت می‌ شوند؛ به‌ عنوان‌ مثال پلی استراین که نوعی پلیمر مصنوعی می‌ باشد، پروتئین‌ ها و DNA که پلیمرهای طبیعی می‌ باشند از جمله موارد استفاده پلیمرها در زندگی روزمره می‌ باشند.

پلیمرهای مورداستفاده در فرایند تزریق پلاستیک

برای انجام تزریق پلاستیک از انواع پلیمرهای صنعتی و یا مصنوعی استفاده می‌ کنند؛ البته لازم به ذکر است که نمی‌ توان از همه‌ ی اشکال پلیمرهای مصنوعی جهت فرایند تزریق استفاده نمود؛ زیرا هر کدام از آن‌ ها در برابر حرارت و ذوب شدن واکنش خاصی از خود نشان می‌ دهند که در انتخاب آن‌ ها برای تزریق مؤثر است. اغلب افرادی که کار تزریق پلاستیک انجام می‌ دهند از ماده‌ ای به نام پلی‌ اتیلن به‌ عنوان اساسی‌ترین ماده‌ ی اولیه جهت فرایند تزریق پلاستیک استفاده می‌ کنند.

از جمله مزایای پلی‌ اتیلن به‌ عنوان اصلی‌ترین و بهترین ماده در فرایند تزریق می‌ توان به: نحوه‌ ی استفاده‌ ی آسان، ویژگی‌ ها و خواص مناسب و فراوان بودن آن اشاره کرد. در حال حاضر پلی‌ اتیلن‌ ها حدود 80 تا 90 درصد مواد موردنیاز جهت تزریق را تشکیل می‌ دهند. لازم به ذکر است که موادی همچون PVC، فراورده‌ های نایلونی و پلی‌ پروپیلن‌ ها نیز ازجمله مواد و پلیمرهای پرطرف‌دار جهت انجام تزریق پلاستیک می‌ باشند.

علت استفاده از پلیمرها در فرایند تزریق پلاستیک چیست؟

ویژگی‌ های خاص و متعددی که پلیمرهای صنعتی دارند مانند: قابلیت شکل‌ پذیری، قیمت مقرون‌ به‌ صرفه، استحکام، قابلیت ارتجاعی و غیره باعث شده که از آن‌ ها به‌ عنوان ماده‌ ی اولیه جهت تزریق پلاستیک استفاده نمایند. همچنین پلیمرها دارای دو نوع گرمانرم (ترمو پلاست) و گرماسخت (ترموست) هستند که همین امر باعث افزایش تولید و تنوع محصولات به‌ دست‌ آمده خواهد شد.

ساختار پلیمرهای اولیه در فرایند تزریق پلاستیک

همان‌طور که در بخش اول گفته شد پلیمرهایی که در تزریق به کار می‌ روند از اتصال مولکول‌ های کوچکی به نام مونومر به وجود می‌ آیند. مونومرها مولکول‌ های ساده و کربنی هستند که با ایجاد گرما و فشار و غیره اشتراک مولکولی که بین کربن‌ ها وجود دارد را ازدست‌ داده و اتصال جدیدی به نام پیوند کووالانسی میان آن‌ ها به وجود می‌ آید. بدین معنا که اتم‌ های کربنی که در دو طرف مولکول وجود دارند دارای الکترون آزاد هستند و با هر عامل آزادی ترکیب شده و واکنش نشان می‌ دهند و مولکول جدیدی به نام ((مر)) به وجود می‌ آید. این مولکول‌ های جدید (مرها) با اتصال به یکدیگر زنجیره‌ ای را به وجود می‌ آورند که پلیمر نام دارد و به‌ عنوان ماده‌ ی اصلی و اولیه در فرایند تزریق پلاستیک از آن استفاده می‌ کنند.

مواد اولیه در فرایند تزریق پلاستیک

همان گونه که بیان کردیم، پلیمرها انواع مختلفی دارند و به همین دلیل از مواد پرطرفدار در تزریق پلاستیک به شمار می‌ روند. برخی از مواد اولیه در تزریق پلاستیک که محبوب و پرکاربرد هستند را می‌ توان به‌ صورت زیر نام برد:

ماده ABS: یکی از انواع پلیمرهای مورداستفاده در تزریق پلاستیک ABS است که از مقاومت بسیار بالا و قیمت بسیار مناسبی برخوردار هستند؛ اما در برخورد با مواد شیمیایی به‌ شدت آسیب می‌ بینند. این نوع پلیمر معمولاً برای ساخت کلیدهای کیبورد، آداپتور مربوط به انواع شارژرها و محافظ‌ های مربوط به سوکت‌ ها مورداستفاده قرار می‌ گیرد.

HDPE: این نوع پلیمر از مقاومت بسیار خوبی در مقابل ضربات برخوردار است؛ اما استحکام زیادی نداشته و معمولاً برای ساخت تجهیزات پزشکی و ملزومات مصرفی از آن استفاده می‌ کنند.

پلی‌ کربنات (PC): پلی‌ کربنات‌ ها نوعی از پلیمر هستند که در برابر ضربه و حرارت مقاومت بسیار بالایی داشته و در فرایند تزریق پلاستیک می‌ توانند ترک بخورند. از این نوع پلیمر معمولاً برای ساخت سی دی و چراغ‌ های خودروها استفاده می‌ کنند.

ABS/PC: این پلیمرها ترکیبی هستند و مانند AB ها در برخورد با مواد شیمیایی به‌ شدت آسیب می‌ بینند و مانند پلی‌ کربنات‌ ها در مقابل ضربه و گرما بسیار مقاوم هستند. از این نوع پلیمرها برای ساخت انواع لوازم‌ یدکی ماشین و محافظ‌ های لوازم برقی استفاده می‌ کنند.

Nylon(PA66,PA11,PA6): نایلون‌ ها نوعی مواد پلیمری هستند که در تزریق پلاستیک از آن‌ها استفاده می‌ کنند و در برابر مواد شیمیایی مقاومت خوبی داشته و رطوبت را به‌ خوبی جذب کرده و دوام بسیار خوبی نیز دارند. از نایلون‌ ها برای تولید چرخ‌ دنده‌ ها و لوازم مختلف ماشین استفاده می‌ کنند.

درلین (POM): یکی دیگر از مواد اولیه پلیمری که جهت تزریق مورداستفاده قرار می‌ گیرد درلین می‌ باشد که دوام و سختی بسیار زیادی داشته و در هنگام تزریق می‌ تواند پیچ بخورد. از این ماده اغلب برای ساخت قطعات و لوازم مکانیکی و لوازم پلاستیکی خانگی استفاده می‌ کنند.

پلی‌ استایرن: پلی‌ استایرن یکی از انواع پلیمرهای گرمانرم (ترموپلاستیک) ارزان‌ قیمت است که در برابر مواد غذایی از خود واکنش نشان نداده و به همین دلیل برای تولید ظروف پلاستیکی از آن استفاده می‌ کنند. ساخت قالب پت

PEI: PEI یکی از انواع پلیمرهای گرمانرم (ترموپلاستیک) است که در مقابل حرارت زیاد و آتش‌ سوزی از مقاومت بسیار بالایی برخوردار بوده و قیمت بسیار بالایی نیز دارد به همین دلیل از این نوع پلیمر اغلب در ساخت لوازم پزشکی و صنایع هوافضا استفاده می‌ کنند.
پلی‌ پروپیلن: این ماده نیز مانند پلی‌ استایرن در برابر مواد شیمیایی از مقاومت بسیار زیادی برخوردار بوده و از آن برای تولید لوازم‌ خانگی و بسته‌ بندی محصولات استفاده می‌ کنند. پروپیلن‌ ها در مقایسه با پلی‌ استایرن‌ ها گزینه مناسب‌تری برای تولید ظروف مخصوص نگهداری مایعات هستند.

PEEK: این نوع پلیمر نیز بسیار شبیه به پلیمرهای PEI می‌ باشد و تنها تفاوت آن‌ها در این است که این نوع پلیمر در برخورد با آتش‌ سوزی مقاومت زیادی نداشته و دارای ویژگی‌ های مکانیکی بسیار خوبی است. از این نوع پلیمر نیز همچون PEI جهت ساخت لوازم پزشکی و هوافضا استفاده می‌ کنند.

گروه صنعتی فول تکنیک با استفاده از بهترین مواد اولیه و دستگاه های پیشرفته در زمینه ساخت انواع قالب ها از جمله قالب تزریق پلاستیک، قالب دایکاست، قالب سنبه مارتیس و… فعالیت دارد. ساخت قالب بادی

موارد استفاده از فایبرگلاس جهت تزریق پلاستیک

از فایبرگلاس‌ ها به‌ تنهایی در فرایند ساخت قالب تزریق پلاستیک استفاده نمی‌ کنند؛ اما از آن‌ها به‌ عنوان عاملی جهت تقویت پلاستیک استفاده می‌ کنند. محصول پلاستیکی که به وسیله‎ ی تزریق فایبرگلاس ساخته می‌ شود نسبت به محصول پلاستیکی ساده استحکام بیشتری در برابر ترک و فشار و ضربه خواهد داشت. ساخت قالب تزریق بادی

رنگ‌ های مورداستفاده در فرایند تزریق پلاستیک

برای رنگ‌ کردن محصولات پلاستیکی در فرایند تزریق از نوعی رنگ‌ دهنده‌ ی شیمیایی به نام کلرانت استفاده می‌ کنند. کلرانت‌ ها به شکل رنگ و یا رنگ‌ دانه وجود دارند و باتوجه‌ به نوع رزین پلیمر انتخاب می‌ شوند. از کلرانت‌ ها معمولاً برای رنگ‌ کردن آکرلیک‌ ها، پلی‌ کربنات‌ ها و پلی‌ استایرن‌ ها استفاده می‌ کنند. پلیمر ماده‌ ای پرکاربرد بوده که انواع گوناگونی دارد و جهت تولید محصولات پلاستیکی مختلف از آن استفاده می‌ شود. تولیدکنندگان با استفاده از این ماده محصولاتی متنوع و کاربردی و باکیفیت را تولید می‌ کنند. پیشنهاد ویژه مجموعه فول تکنیک به شما مطالعه مقاله آبکاری پلاستیک در ادامه این مقاله می باشد. قالب تزریق بادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس تلفنی