بررسی همزمان قالب دایکاست و قالب تزریق پلاستیک

دسته بندی مقالات

تهران،

Info@Domain.com

021 - 021

شنبه تا چهار شنبه 8 تا 16

بررسی همزمان قالب دایکاست و قالب تزریق پلاستیک
102
30 آگوست 2024
مدیریت سایت

ما میخواهیم تا شمارا با دو قالب دایکاست و تزریق پلاستیک آشنا سازیم پس تا آخر این مقاله همراه ما باشید. در ابتدا بهتر است تا در مورد این قالب ها اطلاعات بیشتری به دست بیاوریم و سپس به سراغ تفاوت آنها برویم. از آنجایی که روز به روز دنیا در حال پیشرفت می باشد نیاز به مواد اولیه بیش از پیش احساس می شود. از پیشرفت هایی که بشر توانسته به آن دست پیدا کند تولید انواع قالب های مختلف به وسیله ماشین آلات بوده است.

قالب دایکاست

برای ساخت قالب دایکاست از فلز مذاب داغ استفاده می کنند؛ به صورتی که مواد مذاب شده را تحت فشار بالایی وارد قالب می کنند و پس از سرد شدن از قالب خارج می نمایند.

تاریخچه قالب دایکاست

آغاز فرآیند به کارگیری قالب دایکاست به اواخر قرن 19 در آمریکا بر می گردد. زمانی که آمریکا مهد شکوفایی صنعت شده بود و صنعتگران با تزریق مواد مذاب شده داخل قالب دایکاست دست به تولید قطعات مختلف می زدند. این فرآیند خیلی سریع در دنیا شناخته شد و برای تولید قطعات صنعتی همانند خودرو و هواپیما مورد استفاده قرار گرفت. امروزه برای تولید قطعات از تکنولوژی طراحی سه بعدی استفاده میکنند که باعث می شود طرح های هندسی متفاوتی را به راحتی ساخت.
بررسی قالب دایکاست و قالب تزریق پلاستیک باهم

تولید قطعات آلومینیومی از طریق روش دایکاست چه ویژگی هایی دارد؟

قابلیت ساخت و شکل دادن قطعات از ضخامت 1.5 تا 15 میلی متر
قالب هایی با وزن 100 گرم تا چند کیلو تولید می کند
قابلیت ساخت قطعات فلزی در حجم و تیراژ بالا
تولید قطعات آلومینیومی با این روش کیفیت خوبی دارند.
برای کمتر شدن مدت زمان تولید،داخل قالب دایکاست قسمت های سوراخ زنی، پلیسه و سنگ زنی حذف گردیده است
با این شیوه زمان صرف شده برای تولید بسیار کمتر شده و هزینه مراحل تولید کاهش می یابد.
در این نوع قالب ها بیشتر از فولاد، آلومینیوم و مس حرارت دیده استفاده می شود.
توانایی تحمل فشارهای بالا و دمای بسیار بالا از ویژگی های قالب های تولیدی دایکاست است.
دارای کیفیت استاندارد بوده و از یکنواختی خاصی پیروی می نماید.
این شیوه برای ساخت تیغه و همینطور شیار های کوچک مناسب است. قالب تزریق بادی

با انواع قالب دایکاست آشنا شوید:

هات چمبر یا معروف به اتاق گرم

در این دستگاه، مواد داخل محفظه ذوب شده و از طریق جک به قالب منتقل می شود. در نتیجه این دستگاه بیشتر برای تولید منظم و مداوم مناسب است و نوع قالب مورد استفاده باید مطابق با مشخصات کلی دستگاه باشد. ساخت قالب تزریق بادی

کلود چمبر یا معروف به اتاق سرد

در اینجاهم پس از ذوب شدن مواد، ربات مواد را با استفاده از جک به داخل قالب منتقل می کند. فراموش نکنید که حتما برای استفاده از این دستگاه باید قالب ها متناسب با ابعاد سیلندر ها طراحی شوند. در کل تفاوت این دوتا دستگاه در مسیر ورودی مواد مذاب است. ساخت قالب بادی

قالب تزریقی پلاستیک

قطعات تولید شده در قالب تزریق پلاستیک همانند شیوه تولید قطعات در دایکاست می باشد با این تفاوت که مواد مذاب شده در اینجا پلاستیک می باشد.

تاریخچه تزریق پلاستیک

خب تا به اینجای کار به طور کامل با قالب دایکاست آشنا شدید. از اینجا به بعد کمی در مورد قالب تزریق پلاستیک میخواهیم صحبت کنیم و بعد این دو قالب را باهم مقایسه نماییم. قدمت قالب گیری تزریق پلاستیک به اوایل قرن بیستم باز می گردد. از آن زمان تا به امروز، این روش به طور مداوم با فناوری های دیگر رشد و توسعه یافته و به آنچه اکنون می بینیم رسیده است. در این دستگاه پلاستیک داخل قالب ریخته شده و بسته می شود و پس از سرد شدن قسمت پلاستیکی تولید شده از قالب جدا می شود.
بررسی قالب دایکاست و قالب تزریق پلاستیک باهم

انوع قالب تزریق پلاستیک

قالب های تزریق پلاستیک را بر اساس راهگاه های آن نام گذاری مینمایند که به دو دسته راهگاه سرد و راهگاه گرم تقسیم بندی میشود. منظور از راهگاه محل عبور مواد ذوب شده به سمت حفره قالب می باشد. در ادامه به بررسی هرکدام از این نوع قالب های تزریق پلاستیک خواهیم پرداخت.

راهگاه سرد:

عملی که در این روش صورت میگیرد و باعث تمایز این روش شده این می باشد که راهگاه ورود مواد به داخل قالب به صورت مداوم یخ میزند. در این شیوه از تزریق پلاستیک محصول خروجی پس از یخ زدن راهگاه بعداز تزریق مواد از قالب به بیرون پرت میشود. در این شیوه معمولا از نازل برای انتقال مواد به داخل قالب استفاده میشود و گفتنی است که این قالب ها دو یا سه عدد صفحه را دارا می باشند.

نازل مواد را به سمت شیار ها و حفره های قالب منتقل میکند و باعث میشود تا راهگاه پر شود، در همین حین سیستم خنک کنندگی قالب فعال میشود. از آنجایی که این شیوه از تولید قطعات پلاستیکی دارای صرفه اقتصادی می باشد، برای تولیدات انبوه بسیار مناسب است. از دیگر ویژگی های این روش این می باشد که میتواند رنگ مواد را در کوتاهترین زمان عوض کرد. اما با تمام این تفاسیر این روش دارای معایبی نیز می باشد که مهمترین آن بالابودن استفاده از پلاستیک است که در این حالت ضایعات پلاستیک به وجود آمده هم افزایش می یابد.

راهگاه گرم:

این روش که از طریق سیستمی به نام منیفولد اقدام به گرم کردن و تنظیم درجه حرارت راهگاه میکند در دهه 60 میلادی تولید شد و بیشترین استفاده از این روش در دهه 90 میلادی صورت گرفت. در این شیوه در ابتدا مواد ذوب شده بین نازل ها پخش شده و با این حرکت باعث میشود تا حفره های قالب پر از مواد شوند. در همین حین در یک صفحه دیگر سیستم گرما در تمام طول انجام قالب گیری با درجه حرارت ثابت قرار گیرفته و پس از خاتمه مراحل قالب گیری، قالب باز میشود.

استفاده از شیوه تزریق پلاستیک از طریق راهگاه گرم دارای مزایای بسیاری می باشد که از مهمترین آنها میتوان به: سریع بودن فرآیند تولید، کاهش ضایعات پلاستیک، طول عمر بالای قطعات تولید شده و مقرون به صرفه بودن این روش در تولیدات انبوه اشاره داشت.
مقایسه ساخت قالب تزریق پلاستیک با قالب دایکاست

در ابتدا برای بررسی تفاوت ساختن یک قطعه در قالب تزریق پلاستیک و دایکاست باید فرآیندهای تولید قطعه در هر دوحالت را مورد بررسی قراردهیم.

فرآیند تولید قطعه در قالب دایکاست:

ابتدا با اسپری کردن مواد چربی به داخل قالب استیل باعث شده درجه حرارت به خوبی تنظیم شود و در آخر سر قطعه راحت تر از قالب خارج شود، سپس قالب استیل را می بندیم. این نکته را در نظر بگیرید که برای شکل پذیری مواد فلزی به حالت قالب، باید مواد مذاب و داغ را به فشار به درون قالب منتقل کنیم. سپس با استفاده از اسپری و آب شروع میکنیم قالب را خنک کردن که پس از مدتی قالب را باز کرده و قطعه مورد نظر را خارج میکنیم.

فرآیند تولید قطعه در تزریق پلاستیک:

در این شیوه هم ابتدا قالب را در داخل دستگاه قرار می دهیم و مواد پلاستیکی مذاب شده و داغ را با حرارت وارد قالب میکنیم. پس از مدتی که قالب سر شد به آرامی قالب را باز کرده و قطعه پلاستیکی مورد نظر را از قالب خارج میکنیم.

اگر مشاهده کرده باشید متوجه خواهید شد که روش های تولید قطعه در دو حالت دایکاست و تزریق پلاستیک دقیقا مشابه هم می باشند و تنها تفاوت آنها در مواد آنها می باشد. به این صورت که در حالت دایکاست برای ساخت قطعات فلزی استفاده میکنند که مواد اولیه آن اغلب آلومینیوم یا استیل می باشد و در تزریق پلاستیک از پلاستیک استفاده میشود. حال که اصلی ترین تفاوت ساخت قطعات از طریق روش دایکاست و تزریق پلاستیک را متوجه شدید میخواهیم به بررسی مزایا و معایب استفاده از هر دو روش بپردازیم. پیشنهاد میکنیم تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

مزایای استفاده از روش دایکاست:

از مهمترین مزایایی که ساخت قطعه از طریق قالب دایکاست برای ما به همراه دارد میتوان به: استفاده کردن از ریز جزئیات در طراحی و تولید قطعه، تولید انبوه در کمترین زمان، ساخت انواع قالب با طراحی های پیچیده و تلورانس بالا، افزایش نرخ تولید، کمترین استفاده از پولیش در این شیوه و… اشاره داشت.

معایب استفاده از روش دایکاست:

این روش با توجه به مزایای زیادی که دارد، دارای معایب مختلفی نیز می باشد که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم. از مهمترین معایب استفاده از این روش: استفاده تنها یک نوع از مواد خام اولیه با قابلیت ذوب شدن، بالا بودن هزینه های تولید در بهره گیری از این روش و استفاده از موادی که دارای دارای وزن کمتر از 30 گرم هستند، می باشد.

مزایای استفاده از روش تزریق پلاستیک:

در این شیوه هم مزایای زیادی برای تولید قطعات پلاستیکی وجود دارد که از مهمترین آنها: تولید قطعات در تیراژ بالا در کمترین زمان، بهره گیری از فیلر برای استحکام بخشیدن بیشتر به محصول، بهره گیری از طراحی های مدرن و زیبا، دارا بودن عملکرد بالای دستگاه، امکان استفاده از چند ماده خام در فرآیند تولید، کارآمدی قطعات تولید شده و… می باشند. قالب پت

معایب استفاده از روش تزریق پلاستیک:

تنها عیبی که این روش دارد این مورد می باشد که ساخت یک قالب کاملا بی نقص و با طراحی منحصربه فرد هزینه ی بالایی را برای ما به ارمغان می آورد. هرچند که اگر بخواهیم به مقایسه با روش دایکاست بپردازیم متوجه میشویم که تولید قالب از طریق روش تزریق پلاستیک مقرون به صرفه تر می باشد. شما میتوانید هم از طریق تزریق پلاستیک و هم از طریق دایکاست به تولید قطعات صنعتی خود بپردازید اما این نکته را فراموش نکنید که اگر هدف شما تولید محصولی با کمترین قیمت می باشد بهترین انتخاب تزریق پلاستیک بوده و اگر به دنبال ساخت قطعاتی با طراحی های پیچیده و منعطف در کوتاهترین زمان هستید و به فکر دوام و کیفیت بالای محصول تولید شده می باشید بهتر است روش دایکاست را انتخاب نمایید. هرچند که در برخی از موارد مشاهده شده که هزینه تهیه دستگاه تزریق پلاستیک برای تولید محصولات بسیار گران تر از تولید قطعات با استفاده از روش دایکاست می باشد.

سخن پایانی:

در این محتوا سعی کردیم تا به بررسی تفاوت میان ساخت قطعات از طریق روش دایکاست و تزریق پلاستیک بپردازیم که برای این منظور به بررسی فرآیند های تولید و مزایا و معایب هر روش پرداختیم. استفاده از هر دو روش در صنعت کارایی بسیار زیادی دارد و باعث تولید محصولاتی با کیفیت بالا می شود. محصولاتی که از جنس فلزی، استیل و آلومینیوم می باشند را از طریق روش دایکاست و محصولات پلاستیک مانند اسباب بازی ها و… را با استفاده از روش تزریق پلاستیک تولید می نمایند. مجموعه فول تکنیک با چندین سال سابقه آماده ارائه خدمات در زمینه ساخت قالب بادی، تزریق پلاستیک، دایکاست و ساخت قالب سنبه ماتریس می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس تلفنی