اهمیت زمان تزریق پلاستیک به داخل قالب

دسته بندی مقالات

تهران،

Info@Domain.com

021 - 021

شنبه تا چهار شنبه 8 تا 16

اهمیت زمان تزریق پلاستیک به داخل قالب
16
30 آگوست 2024
مدیریت سایت

اهمیت زمان تزریق پلاستیک

ما همواره با صدها قطعه‌ی پلاستیکی احاطه شده‌ایم و بسیاری از وسایل مصرفی و تزئینی در اطراف ما از جنس پلاستیک ساخته شده‌اند که هر یک دارای سطح کیفیت خاصی هستند. برای ساخت قالب تزریق پلاستیک می توانید از فول تکنیک کمک بگیرید.

اما چه چیزی موجب تفاوت کیفیت این پلاستیک‌ها شده است؟

چرخه‌ی ساخت این لوازم پلاستیکی دارای مراحل گوناگونی است، اما تزریق پلاستیک به داخل قالب یکی از مهم‌ترین و سرنوشت‌سازترین مراحل این چرخه است و زمان، حرف اول را در این فرآیند می‌زند.

درواقع کیفیت لوازم شما متاثر از زمان است و هرچه زمان تزریق پلاستیک به داخل قالب متعاد‌ل‌تر باشد، پلاستیک با کیفیت بالاتری تولید خواهد شد. اگر به چگونگی تاثیرگذاری زمان تزریق پلاستیک به داخل قالب علاقه‌مندید این مقاله را از دست ندهید. ساخت قالب تزریق بادی

چرخه ی تزریق پلاستیک

چرخه‌ی تزریق پلاستیک یک فرآیند صنعتی است که برای ساخت قطعات پلاستیکی در اشکال گوناگون مورد استفاده قرار می‌گیرد. این چرخه دارای ۴ مرحله‌ی جایگذاری قالب، تزریق، خنک شدن و خروج از قالب است. چرخه‌ی تزریق پلاستیک با فیکس شدن قالب‌ها در مخزن اصلی آغاز می‌شود.

در این مرحله دو بخش قالب در کنار هم قرار می‌گیرند و با کمک اهرم‌هایی بهم چفت می‌شوند. سپس پلاستیک خشک یا رزین وارد مخزن ذوب و اختلاط می‌شود و پس از مایع شدن با مواد دیگری همچون رنگ‌ها ترکیب می‌شود.

زمان تزریق پلاستیک به داخل قالب

در این مرحله پلاستیک مذاب رنگی وارد محفظه‌ی تزریق می‌شود و با فشار اهرم‌ها به قالب انتقال می‌یابد. در این بخش از چرخه، به پلاستیک تزریق شده فرصت داده می‌شود تا سرد شود و به انسجام مورد نظر برسد. ساخت قالب پت

زمان خنک شدن پلاستیک تماما به نوع رزین و حجم قطعه بستگی دارد. البته درون قالب‌ها مجراهای خنک‌کننده‌ای وجود دارد که با پمپاژ آب دمای پلاستیک را در تمامی بخش‌ها متعادل می‌سازند. هنگامی که فرآیند خنک شدن به پایان می‌رسد، اهرم‌های نگهدارنده‌ی قالب‌ها از هم فاصله می‌گیرند و قطعه‌ی پلاستیکی به سینی زیرین مخزن قالب‌زنی منتقل می‌شود. قالب پت

تزریق پلاستیک به داخل قالب در کدام مرحله از چرخه انجام می شود؟

تزریق پلاستیک به داخل قالب دومین مرحله از چرخه‌ی تزریق است که می‌توان آن را یکی از مهم‌ترین مراحل چرخه دانست. همانطور که در بخش قبل به آن اشاره کردیم، در این مرحله رزین یا تکه‌های پلاستیک جامد وارد محفظه‌ی ذوب می‌شوند و با قرار گرفتن در معرض حرارت و فشار به حالت مایع در می‌آیند.

پس از ذوب و ترکیب شدن با موادی از جمله رنگ، پلاستیک مایع به واحد تزریق منتقل می‌شوند. این واحد شبیه به یک سرنگ بزرگ است که سر آن به قالب منتهی می‌شود.

مواد موجود در واحد تزریق با فشار اهرم دریل مانندی به سمت محفظه‌ی قالب حرکت می‌کنند و از طریق سرنگ تزریق به قالب‌ها منتقل می‌شوند. همزمان با ورود پلاستیک ذوب شده به قالب، هوای اضافی موجود در آن از طریق منافذ موجود در پین‌های ذوب، از قالب خارج می‌شود تا پلاستیک شکل صحیحی به خود بگیرد و از هوا پر نشود.

چقدر زمان برای تزریق پلاستیک به داخل قالب نیاز است؟

زمان تزریق پلاستیک به داخل قالب به عوامل بسیاری بستگی دارد. اما مهم‌ترین عوامل در تعیین این زمان، ظرفیت و توان دستگاه تزریق، نوع پلاستیک ذوب‌شده، اندازه‌ی قالب و طراحی آن هستند که با تغییر در هر یک از آن‌ها زمان تزریق پلاستیک به داخل قالب می‌تواند از چند ثانیه تا چند دقیقه به طول بینجامد.

اما اگر بخواهیم یک قالب تک دریچه‌ای و تک حفره‌ای را برای عملیات تزریق در نظر بگیریم که دارای سیستم خنک کننده‌ی بسیار ساده است، کل فرآیند تزریق در حدود ۳۰ ثانیه زمان خواهد برد.

با یک محاسبه‌ی سرانگشتی مشخص می‌شود که تولید ۱۰.۰۰۰ واحد از این قطعه چیزی حدود دو تا ۳ هفته زمان خواهد برد. البته اگر قالب‌ها دارای اندازه‌ی بزرگتر و پیچیدگی‌های طراحی بیشتر باشند و تعداد دریچه‌ها و حفره‌های آن‌ها افزایش پیدا کند این زمان به شکل قابل‌توجهی افزایش خواهد یافت.

چرا زمان تزریق پلاستیک به داخل قالب مهم است؟

زمان تزریق پلاستیک به داخل قالب یکی از مهم‌ترین و تاثیرگذارترین فاکتورها در عملیات تزریق است. درواقع زمان تزریق پلاستیک تعیین‌کننده‌ی سرعت انتقال پلاستیک مذاب به قالب است و می‌تواند بر میزان گرمایش و رقیق شدن پلاستیک تاثیرگذار باشد.

این دو عامل تاثیر به سزایی در انسجام پلاستیک درون قالب و همچنین فشار و دمای آن دارند که می‌تواند کیفیت کلی محصول نهایی را تحت تاثیر قرار دهد. هر نوع تغییر در زمان تزریق پلاستیک به داخل قالب می‌تواند بر محصول نهایی اثر سوء داشته باشد.

بنابراین هنگامی که زمان مناسب تزریق پلاستیک برای یک قالب خاص به‌طور دقیق مشخص می‌شود، این زمان تا همیشه برای آن قالب مورداستفاده قرار می‌گیرد و تغییر آن نباید از 0.04 ثانیه بیشتر یا کمتر شود.

اگر این زمان بیشتر یا کمتر شود، چه مشکلی ایجاد می شود؟

در بخش قبل اشاره کردیم که کم یا زیاد شدن زمان تزریق پلاستیک به داخل قالب می‌تواند بر ویژگی‌های نهایی محصول پلاستیکی تاثیرگذار باشد و ماهیت آن را به شکلی منفی تغییر دهد. اما هر یک از این تغییرات زمانی چه تاثیری بر ماهیت پلاستیک خواهند داشت؟

– ر شدن قالب در زمان کوتاه: هنگامی که زمان تزریق پلاستیک به داخل قالب از میزان مورد قبول کوتاه‌تر باشد، سرعت پر شدن قالب افزایش می‌یابد و این موضوع می‌تواند موجب جمع شدن گازهای ناشی از گرما دیدن پلاستیک، در منافذ موجود در پین‌های ذوب شود.

تجمع این گازها دمای قالب را افزایش می‌دهد و می‌تواند باعث سوختن قالب شود. از سوی دیگر برخی از پلاستیک‌ها دارای سطح شکست بالاتری هستند و در مواجهه با افزایش سرعت تزریق دچار سوختگی خواهند شد.

– پر شدن قالب در زمان طولانی: طولانی شدن زمان تزریق پلاستیک به داخل قالب نیز همچون کوتاه شدن این مدت، دارای مشکلات و دردسرهای مخصوص به خود است که یکی از شایع‌ترین مشکلات ناشی از پایین آمدن سرعت تزریق ایجاد شدن حباب‌های هوا در محصول نهایی است.

هنگامی که فرآیند تزریق به کندی انجام شود، مولکول‌های اکسیژن فرصت می‌کنند تا در بین مذاب پلاستیک جا خوش کنند و به درستی از منافذ موجد در قالب خارج نشوند. همین موضوع باعث بد فرمی و هم باعث کاهش کیفیت محصول خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس تلفنی